top of page
f20_serjios_the_architecture_of_light_ya

Van

war for talent

naar

waardevol werven

Flexfirm bemiddelt alle functies in de communicatie.

Goede mensen zijn je grootste bedrijfskapitaal. Zeker in de communicatiebranche. Maar hoe trek je talent aan en hou je ze vast in deze krappe en vluchtige arbeidsmarkt? Door je niet te verliezen in de ‘war for talent’, maar te focussen op waar het steeds meer om draait: meerwaarde en toekomstperspectief. Mensen ruilen hun tijd niet zomaar meer in voor geld. Werven wordt verleiden en vooral: laten zien voor welke waarden je als werkgever staat en de mensen vinden die daarbij passen.

 

Flexfirm biedt een oplossing voor het vinden en binden van personeel. Je hebt de keuze uit vier modules, die je los van elkaar (of allemaal) kan inzetten. We werken daarbij op urenbasis, voor transparantie en een betaalbaar resultaat.

 

Lees hieronder meer over deze vier modules.

Anker 1
screenshot_2016-05-31-21-51-30-1.png

We werven kandidaten

Module 2:  

We brengen de vacature, het functieprofiel en de specifieke wensen en eisen voor de ideale kandidaat in kaart. We bespreken de financiële mogelijkheden en stemmen die af op de markt. Dan schrijven we een wervende vacaturetekst.

 

De vacature wordt door Flexfirm met verschillende boodschappen verspreid in alle relevante media. We zoeken actief in diverse databases en benaderen veelbelovende kandidaten. Zo bouwen we de longlist op.

We definiëren je werkgeversmerk

Module 1:

Zorgen dat de mensen die je zoekt, kiezen voor jou begint bij een sterk en aantrekkelijk werkgeversmerk. Flexfirm helpt daarbij met het ontwikkelen van een Employee Value Proposition (EVP). Dit gaat niet over een goed salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat om de persoonlijkheid en waarden van de organisatie. Welke ontwikkelingsmogelijkheden en perspectieven zijn er? Wat doet je bedrijf voor de maatschappij? Hoe sta je tegenover diversiteit en hoe is inclusiviteit in de organisatie verankerd? Het zijn waarden die meer en meer doorslaggevend zijn in het keuzeproces voor een nieuwe werkgever. 

 

De EVP die we helpen ontwikkelen vormt de basis voor alle communicatie in het werving- en selectieproces.

We selecteren kandidaten

Module 3:  

We zorgen ervoor een goed beeld te krijgen van  de kandidaten. Harde en zachte criteria passeren hierbij de revue. Van geschikte kandidaten trekken we minimaal twee referenties na. 

 

Dan volgen de gesprekken tussen kandidaat en werkgever. Deze bereiden we goed voor, zowel met de kandidaat als met jou. Solliciteren komt immers van twee kanten. Flexfirm begeleidt de voortgang. Salarisbesprekingen kunnen door ons worden begeleid.

eratapis-seul_v1.jpg

We maken van outsiders insiders

Module 4:  

Is er een goede match gevonden? Dan volgt een belangrijke fase: de onboarding. Een goed begeleide start zorgt ervoor dat je nieuwe werknemers sneller productief zijn en langer aan boord blijven. De focus bij de onboarding ligt op de integratie in de organisatie. Flexfirm kan samen met jou een onboarding op maat maken. 

 

Waar nodig begeleidt Flexfirm dit traject. Als vertrouwenspersoon voeren we een evaluatiegesprek met de geplaatste kandidaat en strijken we eventuele plooien glad. Tot zes maanden na plaatsing houden we contact met de kandidaat. Zo dragen we zorg dat je nieuwe werknemer goed integreert in je bedrijf.

 

Meer weten?

Bel Vincent Mispelblom Beyer: 06 54 79 62 51.

Tack me up.jpg
bottom of page