medior strateeg

Voor een toonaangevend reclamebureau voor employer branding in Amsterdam zijn we op zoek naar een Medior Strateegr. Hier speelt strategie een hoofdrol.

Dit bureau neemt een aparte plaats in in de reclamewereld, het is het meest gerenommeerde bureau in zijn soort. Hier worden mensen verleid een carrièrekeuze te maken en dat vraagt om meer dan alleen goede communicatie. Je vraagt je doelgroep immers om ingrijpende keuzes. Een heel andere zaak dan de keuze voor een auto of een zak chips. Hier werk je met sfeerfilms, gamification, en cutting edge communicatie.

Dat wordt gedaan met een hecht team van 25 collega’s: account, strategie, creatie en studio. De strategie-afdeling staat onder leiding van een senior strateeg, met hem werken nog een media strateeg en een junior strateeg. Het bureau zit in het hartje van het creatieve communicatiecentrum van de stad. Een fijn kantoor, lekkere gezamenlijke lunches, een heerlijke inrichting, en vooral een groep van fijne collega’s, ‘samen werkers’ die elkaar helpen en ondersteunen. Ze geloven erg in het jezelf ontwikkelen; en dat geldt zeker ook voor deze positie. Hier ga je een hoop leren. In de praktijk, en door de opleidingen die je geboden worden.

Wat doen ze?

Dit is een gespecialiseerd merkbureau, maar wat ze maken is juist ontzettend breed: van games tot tv- en onlinecommercials, radio, websites, branded content, events, documentaires. Ze werken voor een mooi klantenpakket, met onder andere Defensie, de Politie, de Belastingdienst, de Vrije Universiteit, UMC Utrecht, KPN en tal van andere fantastische klanten. Daarnaast heeft dit bureau ook nog een bureau voor jongerencommunicatie en een onlinebureau.

Wie ben jij?

Als strateeg ben je het inhoudelijke anker van ieder project. Je legt het fundament onder het creatieve werk. Dat doe je in de kern door je klanten onderscheidend te positioneren in de arbeidsmarkt. Vanuit een centrale merkgedachte ontwikkel je plannen om zowel interne als externe doelgroepen te bereiken en te verleiden.

Ze vinden het vooral belangrijk dat je goed bent in het begrijpen en doorgronden van organisaties en dat je het leuk vindt om in de huid van doelgroepen te kruipen en te doorgronden wat hen beweegt. Je snapt hoe je die kennis omzet naar een strategie die creatieve kansen biedt en weet de creatieve teams te inspireren met je gedachten.

Ervaring in employer brnding is geen must, nieuwsgierigheid naar dit specialisme wel.

Wat kan je nu doen?

Als jij het bent die wij zoeken, stuur dan vandaag nog je motivatie en en je CV naar Vincent Mispelblom Beyer.